tag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.comments2013-11-10T05:28:28.844-08:00Vaření de Sadedavesadehttp://www.blogger.com/profile/14885740934130926238noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-69972449071980017452013-11-10T05:28:28.844-08:002013-11-10T05:28:28.844-08:00Určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci.Určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-25973993392217720932011-04-13T01:41:03.683-07:002011-04-13T01:41:03.683-07:00Vánoční koláč jako příloha pobavila, díky! ;)Vánoční koláč jako příloha pobavila, díky! ;)davesadehttps://www.blogger.com/profile/14885740934130926238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-69977559686445373432011-04-09T00:18:03.892-07:002011-04-09T00:18:03.892-07:00Vzhledem k chystanému sňatku s rodákem z Košic si ...Vzhledem k chystanému sňatku s rodákem z Košic si myslím, že jsem do tajů východňárské kuchyně celkem hluboce pronikla. Kapustnica se vaří na tisíc způsobů a netroufám si tvrdit, že ta naše je ta správná. Pro nás je ale ta nej! Kromě klobásy, domácí maďarské, žádné jiné maso nepřidáváme. Jušku /lák/ ze zelí slijeme, osolíme a opepříme. Vaříme, přidáme namočené houby i s vodou a klobásu. zvlášť vaříme kroupy. Dobře je propláchneme, několikrát. Postupně přidáme do polévky, dochutíme. Vložíme pokrájené zelí a povaříme. Na sádle orestujeme dozlatova cibulku, přidáme mletou papriku a přidáme do polévky.<br />No a jako přílohu přikusujeme vánoční koláč.Terezkahttps://www.blogger.com/profile/17134197201470712613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-11752736558847373632010-04-12T23:06:09.896-07:002010-04-12T23:06:09.896-07:00Bio věci mají něco do sebe, když srovnám třeba vej...Bio věci mají něco do sebe, když srovnám třeba vejce co nám nesou naše slípky co jsou kremný pšenicí, bramborama a trávou všeho druhu je to sakra rozdíl než ty co koupíš v obchodě, se zeleninou a ovovcem je to stejný, jenže ta cena to plno lidí odradílasicehttps://www.blogger.com/profile/01622683421656865692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-68329510625913339652010-04-12T23:02:41.394-07:002010-04-12T23:02:41.394-07:00já beru zeleninu i ovoce od chlapíka u nás v Liboc...já beru zeleninu i ovoce od chlapíka u nás v Libochovicích, má svoje zahrady a pole a vše je od něj kvalitní, pak mám kámoše co má velkosklad ovoce zelenina v Roudnici nad Labem a ten má taky jen kvalitní věci, ptal jsem se ho na zeleninu v obchodech a říkal že nekupovat max z billy je to prej nejmenší zlo a je fakt že jsem si koupil ve šparu celer udělal z něj polívku a prostě nebyla tak dobrá jako když si koupím celer u nás v libo nebo právě od kámoše<br /><br />s fresh bednama zkušenost nemám a myslím že je ani nepotřebuji :)lasicehttps://www.blogger.com/profile/01622683421656865692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-57041693388556152132010-04-02T00:45:01.361-07:002010-04-02T00:45:01.361-07:00to vypadá dobře, já jako milovník indických jídel ...to vypadá dobře, já jako milovník indických jídel ihned zkusím uvařit, nejradši mám kuře vindaloo sám jsem ho ještě nedělal tak někdy :)lasicehttps://www.blogger.com/profile/01622683421656865692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-29097533570420404732010-02-18T02:50:25.173-08:002010-02-18T02:50:25.173-08:00Muzu potvrdit, jsou fakt dobry!Muzu potvrdit, jsou fakt dobry!reflexhttps://www.blogger.com/profile/16556945035206019887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-51364312235023055102010-01-13T23:57:47.359-08:002010-01-13T23:57:47.359-08:00chutnalo*chutnalo*Vojtěch Frančehttps://www.blogger.com/profile/14943195251364104394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-23231071285087275932010-01-12T00:43:09.086-08:002010-01-12T00:43:09.086-08:00pan Magor...pan Magor...Clavenhttps://www.blogger.com/profile/01782801798234333283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-52029906753435699922010-01-02T14:01:07.409-08:002010-01-02T14:01:07.409-08:00Nikdy jsem to u strávníků nepozoroval. Zelí se vař...Nikdy jsem to u strávníků nepozoroval. Zelí se vaří samostatně asi hodinu a pomalu přidávám vývar - a jedlo to už hodně lidí. Možná je to tím procesem, nevím. Samotnej lák za studena mne také neláká teda.davesadehttps://www.blogger.com/profile/14885740934130926238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-31295051195167454532010-01-01T19:48:07.535-08:002010-01-01T19:48:07.535-08:00wtf hax! (keď už máš tie skratky tak rád).
Ja ted...wtf hax! (keď už máš tie skratky tak rád).<br /><br />Ja teda robím kapustnicu ÚPLNE inak a zatiaľ som s ňou bol spokojný, ale určite v najbližších dňoch vyskúšam túto, tieto sviatky som aj tak žiadnu nerobil. <br />V prvom rade tam nedávam žiadne mäso okrem klobás, žiadne zemiaky a dávam tam kyslú smotanu. A samozrejme, väčšinou to nevarím v šťave z kapusty, pretože vtedy to je čisté laxatívum a nie jedlo. Táto tvoja nemá také účinky, keď ju varíš v zásade len v šťave?Clavenhttps://www.blogger.com/profile/01782801798234333283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-62186346232214749412009-12-08T04:55:23.862-08:002009-12-08T04:55:23.862-08:00Tak zajdeme někdy v Práglu! ;) Teda - jestli to bu...Tak zajdeme někdy v Práglu! ;) Teda - jestli to bude pro tebe dost "sportbar" ;).davesadehttps://www.blogger.com/profile/14885740934130926238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-67503126031202617602009-12-08T03:33:24.725-08:002009-12-08T03:33:24.725-08:00Taky bych si rád natočil!Taky bych si rád natočil!Vojtěch Frančehttps://www.blogger.com/profile/14943195251364104394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-31158276153447316412009-12-08T03:30:06.889-08:002009-12-08T03:30:06.889-08:00ááá, nový koníček a nový blogísek, super :-)ááá, nový koníček a nový blogísek, super :-)Vojtěch Frančehttps://www.blogger.com/profile/14943195251364104394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-79749691732258364072009-12-01T02:16:32.154-08:002009-12-01T02:16:32.154-08:00Díky za tipy, jdu vyhrabat recept na tu zmrzlinu ;...Díky za tipy, jdu vyhrabat recept na tu zmrzlinu ;).davesadehttps://www.blogger.com/profile/14885740934130926238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-9379560322585527072009-12-01T00:18:32.051-08:002009-12-01T00:18:32.051-08:00Musim priznat, ze nahrazkam stylu tiramisu z pomaz...Musim priznat, ze nahrazkam stylu tiramisu z pomazankoveho masla atd. prilis nehovim, ale verim, ze by z toho cheesecake asi sel udelat slusnej - proc ne, kdyz to nekomu tak chutna. Philadelphii mivaji v Billach, jednu dobu u nas meli jen tu bylinkovou, ale ted uz se zda, ze je zase dostupna i ta normalni. Taky by mela byt v Tescu.<br /><br />Ale jak rikam, to smetanovy Buko je dost podobny, nejsem si jist, jestli bych vubec poznal rozdil. Taky od luciny je ted nejaka vanicka smetanovyho syra, tak mozna i ta bude hodne podobna. Bohuzel teda pri cene kolem triceti korun za jednu a kdyz vezmu v uvahu, ze je jich treba tak 6 na rozumnou vysku to je fakt dost draha sranda. Jinak susenky pouzivam celozrnny nebo normalni BeBe a taky dobry ;)VoYhttps://www.blogger.com/profile/17166400650190921785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-7672916049449336732009-11-30T11:24:00.275-08:002009-11-30T11:24:00.275-08:00Philadelphii dlouho sháním - mám perfektní recept ...Philadelphii dlouho sháním - mám perfektní recept na geniální zmrzlinu - ale tento produkt jsem u nás ještě neviděl (i když jsem teda jako moc nehledal, přiznávám).<br /><br />Toho kozího sýra se nemusíš bát - on je tam hodně jemnej. Ale samo to není nutnost. Ono je stejně hezký hledat si ty recepty, jak to každej dělá jinak. Prej jde použít i pomazánkové máslo ;). Jo a ještě jsem někde viděl VEGANSKOU variantu, ale to už nechápu ;).davesadehttps://www.blogger.com/profile/14885740934130926238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-27872369062041961722009-11-30T11:16:35.912-08:002009-11-30T11:16:35.912-08:00Jo, cheesecake je dobra vec. Osvedcilo se mi udela...Jo, cheesecake je dobra vec. Osvedcilo se mi udelat si sirup z jahod a spejli udelat v povrchu toho dortu spiralu. Luxusni upgrade uz tak dobreho dortu. A samozrejme trocha limetkove stavy do syra taky nic nezkazi. S tim kozim syrem je to asi na me moc odvazne, krome toho, ze moc nemusim kozi syr. Jinak ho delam bud ze smetanoveho syra Buko nebo se da taky z originalniho Philadelphia cream cheese, ale to uz je pak cenove fakt nekde jinde, kdyz clovek chce mit dort radne vysoky.VoYhttps://www.blogger.com/profile/17166400650190921785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-79035313999278082052009-11-29T01:38:21.401-08:002009-11-29T01:38:21.401-08:00Krome toho, ze sem pisu abych Daveovi udelal rados...Krome toho, ze sem pisu abych Daveovi udelal radost, tak tohle me zaujalo a na 100% to vyzkousim!minitrollhttps://www.blogger.com/profile/18248453341281815276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8855553833908109657.post-73318852509234477662009-11-09T00:55:34.798-08:002009-11-09T00:55:34.798-08:00Respekt bro,
vidím že v kategorii "Renesanční...Respekt bro,<br />vidím že v kategorii "Renesanční jedinec" jsi pokročil do dalšího levelu!<br />hodně štěstí, MatějMatěj Smethttps://www.blogger.com/profile/06241248808852374186noreply@blogger.com